Om Kkurser


Journalist - retoriker - underviser - forfatter

Om Kkurser

 

Kkurser tilbyder undervisning og rådgivning i virksomhedskommunikation, journalistik og retorik.

Kkurser er drevet af Søren Marquardt Frederiksen. Jeg har i mere end 20 år arbejdet med journalistik, retorik og kommunikation - som praktiker, teoretiker, underviser og forfatter.

Undervisning

Siden 1996 har jeg undervist i retorik, journalistik, virksomhedskommunikation og en lang række emner inden for kommunikation. Det har jeg gjort på bl.a. Københavns Universitet, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School. Derudover har jeg holdt en lang række kurser for virksomheder og foreninger som Frederiksberg Kommune, Danske Bank, Carlsberg, Dansk Kommunikationsforening og Dansk Magisterforening. Jeg har haft omkring 4000 kursister og studerende mellem mine hænder. Jeg læser deres tekster, lytter til deres taler og giver dem individuel vejledning og konstruktiv kritik. Målet er skabe kursister, der kan omsætte teori til praksis og lave professionel formidling af informationer og budskaber.

Journalistik

Jeg har i en årrække arbejdet som journalist, debattør og kritiker. Blandt andet på Danmarks Radio P1, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad. Jeg har set det som en spændende udfordring at skrive til så vidt forskellige målgrupper. Det har lært mig at informationer, argumenter og budskaber kan udformes på utallige måder - og at det altid er modtageren og situationen der bestemmer, hvordan et budskab skal udformes. Jeg har skrevet ca. 1000 journalistiske artikler i genrer som reportage, interview, debat, portræt, anmeldelse og fortællende journalistik.

Forfatter

Jeg skriver lærebøger om retorik, PR, journalistik, debat og virksomhedskommunikation. Målet i mine bøger er praksis, at vise læserne, hvordan de overfører teori om retorik og journalistik til deres egen praksis. Jeg arbejder på nye titler om kommunikation, bl.a. en bog om faglig formidling.

Du kan læse om mine bøger i menuen i toppen af siden.

Uddannelse

Jeg er cand.mag. i retorik og litteraturvidenskab. Siden studietiden har jeg beskæftiget mig med, hvordan man formidler synspunkter og oplevelser gennem sprog og fortællinger.

 

 

Alle tegninger på dette website er tegnet af Morten Voigt.