Kan du finde vinklen?

På dette kursus lærer du at arbejde systematisk med vinkler, så du altid har mindst 100 vinkler at vælge mellem

Vinkling

 

Alle historier kan vinkles på hundreder af måder. Men de fleste skribenter arbejder ikke systematisk med at udvikle vinkler. De vælger ofte den første vinkel, der falder dem ind, og analyserer ikke videre på andre, mulige vinkler. Det er ærgerligt, for det er vinklen, der har nyhedsværdi, og det er vinklen der vækker læserens opmærksomhed.

Jo bedre du er til at arbejde systematisk med at udvikle mange, mulige vinkler, jo bedre vil du være til at vælge lige præcis de vinkler, der interesserer dine læsere.

På dette kursus lærer du at arbejde metodisk med at udvikle vinkler, så du får et stort overblik over alle de muligheder, der er i enhver historie. På kurset arbejder vi med både intuitive og systematiske metoder. Du lærer at lave en række øvelser, så du i løbet af ti minutter kan udvikle mindst hundrede vinkler til enhver historie.

 

Hvem skal du møde?

Søren Marquardt Frederiksen har siden 1996 undervist i journalistik på bl.a. Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet. Han har desuden holdt kurser for en lang række virksomheder og organisationer. I alt har han undervist og trænet mere end 4000 kursister og lært dem at blive dygtige journalister og skribenter. Som Journalist har Søren arbejdet på bl.a. DR P1, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad. Søren er indehaver af firmaet Kkurser.dk og er forfatter til en række bøger om retorik, PR, debat og journalistik, blandt andre 'Journalistik for kommunikationsfolk', Gyldendal 2014.

Hvad får du med hjem?

På kurset arbejder du med intuitive og systematiske metoder til at udvikle vinkler. Kurset inddrager både journalistisk og retorisk teori. Vi gennemgår følgende:

• Definition på vinkel – så du ved hvornår du har en vinkel, og hvornår du ikke har

• Vinkler i før-researchfasen –vinkler du kan vælge før du begynder at researche                            

• Vinkler i researchfasen – vinkler du kan vælge, så din research bliver målrettet

• Vinkler i formidlingsfasen – vinkler du kan vælge, når du skal udforme artiklen

• 100 vinkler på 10 minutter – 3 øvelser der giver dig 100 vinkler, og som du kan lave, hver gang du skal skrive en historie.

Kurset veksler mellem teori, eksempler og øvelser.

Hvad kræver det af dig?

Inden kursets start må du gerne sende 1-2 af dine tekster til underviseren. Udvalgte eksempler bliver gennemgået på kurset med konstruktiv feedback.

Hvem kan deltage?

Kurset henvender sig til skribenter og journalister, der savner en ny og mere systematisk måde at arbejde med vinkler på. Teori og øvelser kan bruges af alle der arbejder med historier, uanset om det er i form af journalistik, foredrag, taler eller virksomhedskommunikation. Kurset bliver tilrettelagt efter deltagernes behov.

Praktiske oplysninger

Tid og sted

Kursets varighed: 7 timer.

Kurset bliver holdt hos jer på en dato som passer ind i jeres program.

Pris

Per deltager: 1495,- (+ moms).

Antal deltagere: 8-12 personer.

Kursusmateriale

Hver deltager modtager en ebog med min bog om vinkling 'Kan du finde vinklen?' Bogen er den første systematiske beskrivelse af det journalistiske arbejde med at udvikle vinkler. 

 


Bestil kurset