Det journalistiske sprog

Få styr på det journalistiske sprog med dette praktiske og sprogtekniske kursus

Journalistens sprog

 

Det journalistiske sprog har en række kvaliteter, som enhver skribent bør beherske: Journalistisk sprog er økonomisk, pointeret, konkret, læservenligt, levende, klart, scenisk, sanseligt, varieret, rytmisk, overbevisende, funktionelt, det eksponerer abstrakte begreber, sætter tingene for øjet, sætningerne hænger sammen og følger logisk hinanden - det er altid i øjenhøjde med sin læser.

Hvordan får man et sådan sprog? Praktisk erfaring er en ting, men forståelse for en række sprogtekniske principper er også vigtig. Hvordan opnår man sproglig økonomi? Hvordan skaber man variation på sætningsniveau? Hvordan eksponerer man sit sprog, så læseren danner billeder under læsningen? Hvordan får man et sprog der er glasklart, så læseren uden besvær forstår, hvad man skriver?

Det lærer du på dette kursus. Du lærer de sprogtekniske principper, så du ubesværet kan skrive et journalistisk og funktionelt sprog, der er tilpasset dine læsere.

Hvem skal du møde?

Søren Marquardt Frederiksen har siden 1996 undervist i journalistik, retorik og virksomhedskommunikation på bl.a. Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet. Han har desuden holdt kurser for en lang række virksomheder og organisationer. I alt har han undervist og trænet mere end 4000 kursister og lært dem at blive dygtige journalister og skribenter. Som Journalist og debattør har Søren arbejdet på bl.a. DR P1, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad. Søren er indehaver af firmaet Kkurser.dk og er forfatter til en række bøger om retorik, PR, debat og journalistik, blandt andre ’Skriv så du bliver læst – journalistik for kommunikationsfolk’.

Hvad får du med hjem?

På kurset gennemgår vi, med teori, eksempler og øvelser, de sprogtekniske principper, der giver dig et journalistisk sprog.

  • Sproglig klarhed
  • Levende kvaliteter
  • Læservenlighed
  • Sproglig variation
  • Fremhævelse af pointer
  • Sammenbinding af informationer
  • Mundtlighed på skrift
  • Sproglig musikalitet
  • Retoriske stilfigurer

Hvad kræver det af dig?

Inden kursets start må du gerne sende 1-2 af dine tekster til underviseren. Udvalgte eksempler bliver gennemgået på kurset med konstruktiv feedback.

Hvem kan deltage?

Kurset henvender sig til skribenter, der ønsker at skrive mere klart, levende, mundret og flydende. Kurset bliver tilrettelagt efter deltagernes behov.

Praktiske oplysninger

Tid og sted

Kursets varighed: 7 timer.

Kurset bliver holdt hos jer på en dato som passer ind i jeres program.

Pris

Per deltager: 1495,- (+ moms).

Antal deltagere: 8-12 personer.

Kursusmateriale

Hver deltager modtager et eksemplar af min bog ’Skriv så du bliver læst – journalistik for kommunikationsfolk’.

.

 

 

 


Bestil kurset