Skab debat med stærke debatindlæg

På dette kursus lærer du, at skrive debatindlæg, der rejser debat og overbeviser andre om et synspunkt

Debatindlæg

Debatindlæg er vigtige for aviserne. Det er her læserne kan finde ud af, hvad de skal mene om aktuelle begivenheder. Det er her avisen går i dialog med læserne og finder ud af, hvad læserne ønsker af deres avis. Og det er her en vigtig del af demokratiet udfolder sig.

Avisens redaktører lytter til debatindlæggene og laver journalistik om de emner der interesserer læserne. Politikerne og beslutningstagere lytter til debatindlæggene og de emner journalisterne tager op. Hvis et debatindlæg får medvind og bliver et stort debatemne, kan politikere finde på at følge læserbrevets forslag.

Aviserne modtager måske 100 læserbreve og debatindlæg hver dag. Debatredaktøren læser dem - hurtigt - og udvælger fem-ti stykker der kommer med i avisen. Udvælgelsen sker ud fra en række kriterier: Er det tydeligt, hvad skribenten mener? Kommenterer indlægget noget aktuelt? Er det holdninger, der er vigtige for avisens læsere? Taler skribenten respektfuldt og ikke nedsættende om andre? Er indlægget velskrevet? Har skribenten nogle interessante løsningsforslag?

På dette kursus lærer du, hvordan du skriver gode debatindlæg, der skaber debat og overbeviser andre om dit synspunkt.

Hvem skal du møde?

Søren Marquardt Frederiksen har siden 1996 undervist i journalistik, retorik og virksomhedskommunikation på bl.a. Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet. Han har desuden holdt kurser for en lang række virksomheder og organisationer. I alt har han undervist og trænet mere end 4000 kursister og lært dem at blive dygtige journalister og skribenter. Som Journalist og debattør har Søren arbejdet på bl.a. DR P1, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad. Søren er indehaver af firmaet Kkurser.dk og er forfatter til en række bøger om retorik, PR, debat og journalistik, blandt andre 'Brug din stemme – en grundbog debatindlæg'.

Hvad får du med hjem?

På kurset arbejder vi med teori fra journalistik og retorik. Vi gennemgår følgende:

  • Retoriske debatkvaliteter
  • Journalistiske debatkvaliteter
  • Typiske fejl i debatindlæg
  • Hvad vil du opnå med din debat?
  • Idegenerering
  • Retorisk situationsanalyse
  • Find og byg stærke argumenter
  • Aristoteles' appelformer
  • Hvordan opbygger du debatindlægget
  • Fængende tekstindgange

Kurset veksler mellem teori, eksempler og øvelser.

Hvad kræver det af dig?

Inden kursets start må du gerne sende 1-2 af dine tekster til underviseren. Udvalgte eksempler bliver gennemgået på kurset med konstruktiv feedback.

Hvem kan deltage?

Kurset henvender sig til skribenter, der ønsker at sætte en dagsorden med debatindlæg. Kurset bliver tilrettelagt efter deltagernes behov.

Praktiske oplysninger

Tid og sted

Kursets varighed: 7 timer.

Kurset bliver holdt hos jer på en dato som passer ind i jeres program.

Pris

Per deltager: 1495,- (+ moms).

Antal deltagere: 8-12 personer.

Kursusmateriale

Hver deltager modtager et eksemplar af min bog 'Brug din stemme – en grundbog om debatindlæg'.

 

 


Bestil kurset