Skriv journalistik

Skriv journalistik

Skriv journalistik

Forlaget Frydenlund

Hvordan skriver man artikler, reportager, anmeldelser og kronikker? Hvordan interviewer man en anden person? Hvordan vinkler og målretter man sin historie? Og hvordan arbejder en journalist? Bogen giver svar på alle disse spørgsmål.

Bogen fortæller, hvordan journalisten via sit arbejde undersøger og fortæller om verden om de ting, der sker omkring os lige nu og her, og om de tanker og ideer, der optager os. Journalistik informerer og gør os klogere på verden - derfor er det værd at kende til journalistens arbejdsmetoder og skriveteknikker.

I bogens første del gennemgås de journalistiske genrer og redskaber. En lang række øvelser fører fra teori til praksis, så man trin for trin lærer at beherske det journalistiske håndværk. Anden del beskriver de enkelte genrer, og hvordan man bruger dem.

Anmeldelser:

"En meget klar indføring til journalistisk arbejde."

Jytte Bræmer i lektørudtalelse i Dansk BiblioteksCenter

»Det er et fortrin i forhold til andre håndbøger i journalistik, at Søren Marquardt Frederiksen som universitetsunderviser i bl.a. retorik kommer ind på både sprogets stilistiske virkemidler og retorikkens argumentationsteorier«.

Ove Klausen i Dansk Kommunikationsforening

Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside her.