Brug din stemme

Brug din stemme

Brug din stemme

Sådan skriver du gode debat- og blogindlæg til aviser og internet
Morfeus Forlag

 

En bog for dem, der har deres meningers mod, men savner retoriske og journalistiske redskaber til at udtrykke sig præcist og overbevisende.

Bogen rummer tolv kapitler, der lærer dig at beherske redskaber fra det journalistiske og retoriske håndværk. Du lærer bl.a., hvordan du argumenterer godt, tilpasser dit budskab til læserne, skriver fængende begyndelser og får et klart og levende sprog. Du lærer også, hvordan du får en flydende skriveproces, så du får let ved at skrive dine indlæg.

Bogen indeholder interviews med en række debatredaktører, der giver gode råd til, hvordan du skriver læserbreve, debatindlæg og blogindlæg. Du finder også en række eksempler på gode og dårlige læserbreve og blogindlæg.

Bogen er fuld af praktiske øvelser, og den er udformet, så den kan læses af alle, der gerne vil blande sig i den offentlige debat i aviser og på internettet.

 

Anmeldelser:

”Søren Marquardt Frederiksen er en god pædagog, vi får både teoretiske beskrivelser af retorikken og håndfaste råd. Det er rigtig godt.”

5 ud af 6 stjerner. Tom Ekeroth i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

”Bogens styrke er forfatterens indsigt i modtagerleddet, så bogen ikke udelukkende har fokus på afsenderen, men med sin baggrundsviden ved, hvad der virker. En helstøbt, velskrevet og meget brugbar bog om at skrive i netop denne genre (debatindlæg).”

Jytte Bræmer, Lektørudtalelse I Dansk BiblioteksCenter